Toppmeny





Tone Holte takker for seg

Tone Holte er født på Greverud i 1959 og bortsett fra noen år under utdannelse i nordnorge, - har hun bodd på hjemstedet.

Hun kaller seg formidler og jobber blant annet som forfatter og formidling av historie gjennom teater og sang.

Tone Holte har sittet som leder i vellet siden 2005 og er nå klar for å gi stafett pinnen videre.

- Har det vært mye jobb?

Siden bomsaken dukket opp, har det vært en del mer å gjøre enn jeg først hadde forestilt meg. Men jeg angrer ikke! Det morsomme er at vi til slutt fikk kommunen til å høre på oss. Nordre Greverud vel har ikke vært noe sovende vel, - det er fint å se at demokratiet fungerer og at man samlet står styrket.

Et annet eksempel på spor vellet har satt, er at vi fikk jernbaneverket til likevel å sette opp monitor på Greverud stasjon.

Vellets funksjon?

tone2 (16K)

Jeg er født og oppvokst på Greverud og har selv mange gode minner fra Vellets arbeid som liten. Den gang ble det arrangert juletrefest og skirenn. Hopprennet på "Greverudkollen" som vi kalte det, ga rene "Holmenkoll-stemningen" for oss som deltok og var både hopprennet og langrennsløpet var like stort! For meg har vellet en viktig funksjon med å skape røtter til stedet for oss som bor her. Gjennom felles aktiviteter, skaper vi også felles ansvar for området.

Vellet er en arena, - en møteplass for oss som bor her. Det arrangeres ikke lenger juletrefester, men julegrantenningen på Østli skole har blitt en hyggelig tradisjon for velboerne og jeg tror vi skal være glad for alle tradisjoner vi kan bygge opp i nærmiljøet, - særlig fordi vi bor så nærme Oslo.

Ikke minst er dette viktig for ungene som vokser opp.

Bortsett fra togstasjonene, har vi ikke mange møtesteder. Vi har ikke en gang en butikk i området lenger, - den tilhører et annet vel.

Status Quo

Takket være godt samarbeid med kommunen, har vi fått nærmiljømidler som vil sikre bedre ankomst til marka. Vi har og fått bevilget nærmiljømidler for å ruste opp Kallands plass som skal bli en trivelig møteplass for store og små.

En annen flott samarbeidspartner, er historielaget som vi samarbeider med for å merke områdets to husmannsplasser. Dette er noe som er kommet i stand takket være et initiativ fra det lokale "Greverudguttas lutefisklag". Bare det at de tok kontakt med vellet, viser at det blir brukt og at det har en funksjon for oss som bor her. I det hele tatt har folk tatt tak i oss og tror vellet kan gjøre noe, - og det tror jeg vi kan!

Fordelen med å sitte i styret, er at du blir kjent med folk i nærmiljøet du ellers ikke ville blitt kjent med. Etter tre år som leder, synes jeg det er riktig å trekke meg nå slik at flere får komme til. Dessuten er det fint å få inn nye folk som igjen ser ting på sin måte.

Og så får vi se om jeg ikke er klar for et nytt styreverv igjen om ti år. Jeg satt en periode i styret også på 90 tallet, så det ville vært mønsteret mitt å komme tilbake etter en ti års periode..

- Og det synes jeg er et mønster alle velboere burde følge…!!




Spørsmål til Nordre Greverud Vel?, se kontakt-siden. Tekniske feil meldes til webmaster.